Fudbal

Finska porazila Grčku i ostvarila četvrtu pobjedu

U drugoj utakmici grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine, Finska je ostvarila domaću pobjedu protiv Grčke (1:0), a ovaj rezultat ne odgovara Zmajevima, jer su se Finci sada odvojili na drugom mjestu.

Teemu Pukki - Twitter

Nije bilo mnogo prilika na utakmici između Finske i Grčke. U 52. minuti Dimitrios Kourbelis je napravio prekršaj u svom šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Pogodak iz jedanaesterca postigao je Teemu Pukki, a rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

Najubjedljiviju pobjedu večeras ostvarila je Danska na gostovanju kod Gibraltara (0:6), dok je Švedska savladala Farske Otoke sa 0:4. Norveška je pobijedila Maltu sa 2:0, a Španija Rumuniju sa 1:2. Utakmice Irska i Švicarska, te Izrael i Sjeverna Makedonija završene su 1:1, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh