Fudbal

Oglasili se BH Fanaticosi: “Napustili smo sjevernu tribinu zbog vršenja represije nad navijačima”

BH Fanticosi su uoči utakmice BiH – Lihtenštaj napustili sjevernu tribinu stadiona Bilino polje nakon manjeg incidenta s policijom zbog sporne majice.

BH Fanticosi - SCsport.ba

Iz MUP-a ZDK-a istakli su da je jedan od članova BH Fanaticosa imao majicu sa uvredljivim sadržajem za pripadnike policije, te su tražili da istu skine, a nakon što je odbio izveden je ispred stadiona gdje mu je majica skinuta, piše “SCsport“.

Sudeći prema objavi BH Fanaticosa na Facebook stranici radilo se o majici na kojoj je pisalo A.C.A.B., što je skraćenica za ‘All Cops Are Bastards’, a u prevodu s engleskog znači ‘Svi policajci su kopilad’.

Radi vršenja represije nad navijačima Bosne i Hercegovine, BHF je napustio sjevernu tribinu u Zenici. SLOBODA NAVIJACIMA – A.C.A.B.“, pisalo je u objavi BH Fanaticosa na Facebook stranici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh