Fudbal

Amer Gojak: “Prvo da riješimo Lihtenštajn pa da idemo po pobjedu u Armeniju”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici za start pripreme za predstojeća dva mečeva kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Amer Gojak - Fena

‘Zmajevi’ u četvrtak, 5. septembra, na Bilinom polju u Zenici (20.45 sati) igraju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije, 8. septembra (15.00 sati), protiv Armenije u gostima.

Dvadesetak minuta prije pres-konferencije, na kojoj su se u 17.00 sati novinarima obratili selektor Robert Prosinečki i prvotimac zagrebačkog Dinama Amer Gojak, stigao je i prvotimac torinskog Juventusa Miralem Pjanić.

Prosinečki je objasnio kako golman slovenačkog Maribora Kenan Pirić zbog povrede neće doći te da je umjesto njega pozvao golmana bh. prvaka Sarajeva Vladana Kovačevića. Bek Zoran Kvržić iz hrvatskog prvoligaša Rijeke, koji je također povrijeđen, stigao je u Zenicu, ali neće biti spreman.

Pirić je dobio potres mozga i on je u bolnici. Nismo mislili zvati Kovačevića, koji je trebao biti sa U21, ali sada je tu. Kvržić je također tu, ali ni on neće biti spreman. Elvis Sarić se također žali na povredu pa ćemo vidjeti šta je s njim. Imamo dovoljno igrača i s njima ćemo odraditi ove dvije utakmice. Vjerujem da BiH može dobiti ove dvije utakmice – kazao je Prosinečki.

Oni je dodao kako je, zbog činjenice da Darko Todorović ne igra u njemačkom Kielu, pozvao Kvržića, jer ima iskustva i dobro je igrao u klubu na poziciji desnog beka, na kojoj je bh. tim deficitaran.

Na pitanje da li prati igre Izeta Hajrovića, Marija Vrančića i Matu Jajala, Prosinečki je odgovorio kako sve prati.

Pratim Dinamo. Evo, Gojak se s ovim golom vratio i ponovo je standardan – kazao je Prosinečki.

Dodao je kako mu je drago da je i golman Asmir Begović pronašao, azerbejdžanski Qarabag, klub gdje će braniti.

Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i da u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova. Lihtenštajn je nešto lakši protivnik, ali svakog respektiramo.

Želimo prvo da riješimo Lihtenštajn pa da, onda, razmišljamo o Armenij. Da i tamo pobjedimo – kazao je Gojak, koji je izrazio zadovoljstvo svojom formom.

Osim Kvržića, na večerašnjem treningu neće biti ni Muhameda Bešića i Denija Miloševića, koji stižu tek večeras.

BiH, nakon četiri odigrane utakmice, ima četiri boda te se nalazi na petom, pretposljednjem mjestu grupe J, u kojoj je na čelu Italija s 12 bodova. Slijede Finska s 9, Armenija s 6, Grčka s 4, dok je Lihtenštajn jedini bez bodova, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh