Fudbal

Naingolan: S Lulićem vodiš rat, a onda u avionu vidiš kakav je

Belgijanac je kako će u rimskom derbiju navijati za Romu

Rađa Naingolan (Radja Nainggolan) je ovog ljeta dobio mnogo ponuda za nastavak karijere, uključujući i one najizdašnije iz Kine, ali njemu je bilo najbitnije da bude uz svoju suprugu koja se bori sa rakom. Zbog toga se bivši belgijski reprezentativac, uprkos mnogo boljim i unosnijim ponudama, vratio u Kaljari, ekipu u kojoj je stekao potpunu igračku afirmaciju, kako bi se brinuo o svojoj supruzi koja boluje od raka, te je ostala u gradu na Sardiniji na hemoterapijama,prenosi Avaz.

Naingolan dolazi u Kaljiari na jednogodišnju posudbu iz Intera, a navijači ovog kluba su oduševljeni njegovim povratkom. U periodu od 2010. do 2014. godine, Rađa je u Kaljariju odigrao 137 utakmica i izrastao u miljenika navijača ovog tima.

Naingolan je otvorio srce za italijanski “Corriere dello Sport” i govorio o samom dolasku u Kaljari, kao i o neuspješnoj epizodi u Interu. Rađa se, između ostalog, dotakao famoznog rimskog derbija, i govorio o bivšem bh. reprezentativcu i trenutnom kapitenu Lacija, Senadu Luliću.

– Lulić je borben i žustar igrač, uvijek je slovio za igrača koji na utakmicama djeluje kao da želi ući u rat, ali kad sam ga jednom sreo sa Džekom u avionu, vidio sam da je van terena zapravo totalno drugačiji. Veoma je miran. To je dokaz da teren promijeni fudbalera – izjavio je Naingolan.

S obzirom da je rimski derbi na rasporedu već danas, Naingolan je istakao kako su te utakmice posebne i kako će svim srcem navijati za svoj bivši tim, Romu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh