Fudbal

Crvena zvezda i zagrebački Dinamo u Ligi prvaka: Gol Gojaka obilježila noć

Zagrebački Dinamo je nakon 2:0 u Zagrebu gostovao u Trondheimu kod Rosenborga, dok je Crvena zvezda nakon 2:2 u Bernu na svom terenu ugostila Young Boys.

Amer Gojak

Dinamo nije dobro otvorio utakmicu u Trondheimu. Igrala se 11. minuta susreta kada je David Akintola nakon odbijene lopte bio najspretniji i obradovao domaće navijače. U završnici prvog poluvremena pokušao je Vegar Eggen Hedenstadt, ali je njegov pokušaj zaustavila stativa, piše “Radio Sarajevo“.

U 54. minuti domaći su tražili jedanaesterac, ali se sudija nije ogaslio. Ključni trenutak dogodio se u 66. minuti. Umjesto Izeta Hajrovića na teren je ušao Amer Gojak. Samo pet minuta kasnije, remek djelo Gojaka za plasman Dinama u Ligu prvaka. Šutirao je izvan šesnaesterca i pogodio rašlje gola Rosenborga. Ostalo je do kraja susreta 1:1 u Trondheimu, a Dinamo je s ukupnih 3:1 izborio grupnu fazu Lige prvaka.

U Beogradu nakon prvih 45 minuta igre nije bilo golova, a ludnica na stadionu Rajko Mitić nastala je kada je Milan Rodić pronašao Aleksu Vukanovića koji je matirao nemoćnog golmana gostiju. Švicarci su se vratili u 82. minuti susreta. Vlastitu mrežu zatresao je Ben. Ostalo je do kraja 1:1, a Zvezda je zahvaljujući većem broju golova u gostima izborila grupnu fazu Lige prvaka.

Olympiacos je nakon 4:0 u Pireju večeras slavio i u Rusiji protiv Krasnodara rezultatom 2:1 i igrat će grupnu fazu elitnog UEFA-inog takmičenja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh