Fudbal

Premijer liga BiH: Sarajevo protiv Širokog Brijega bez dva važna igrača, Musemić u opasnosti da propusti derbi

Sarajevo će biti oslabljeno protiv Širokog Brijega u srijedu u zaostaloj utakmici četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, jer su treće žute kartone dobili Nebojša Gavrić i Darko Lazić na susretu šestog kola protiv Veleža.

Sarajevo - Širokog Brijeg - SCsport.ba

Ovo je veliki udarac za bordo tim s obzirom na to da su obojica fudbalera postala veoma važni, te Sarajevo ima jako malo igrača na raspolaganju koji ih mogu zamijeniti. Jedina dobra vijest je što će oni biti na raspolaganju za derbi protiv Željezničara koji se igra za vikend, piše “SCsport“.

Ipak, derbi bi mogao propustiti trener Sarajeva, Husref Musemić. On je u opasnosti od trećeg žutog kartona i propuštanja derbija protiv Željezničara, jer je dobio drugu javnu opomenu protiv Veleža. Podsjetimo, od ove sezone pravilo tri žuta kartona važi i za trenere.

Što se tiče sarajevskog derbija propustit će ga Siniša Stevanović, koji ima tri žuta kartona. U sedmom kolu suspendovani su još: Bahrudin Atajić, Šerif Hasić (Mladost DK), Borislav Terzić (Tuzla City), Dino Hasanović, Edo Vehabović (Velež), Dino Ćorić (Široki Brijeg).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh