Fudbal

Edin Džeko gospodski odgovorio bivšem saigraču koji je kritikovao sve što se dešavalo u Romi

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko kritikovao je izjavu sada već bivšeg saigrača Ricka Karsdorpa koji je nakon odlaska iz Rima iznio niz optužbi na račun načina funkcionisanja u ovom klubu kao i atmosferi među igračima.

Edin Džeko - Facebook

Karsdorp je 2017. godine kao veliko pojačanje iz Feyenoorda stigao u Romu, ali se na debiju u dresu Vučice povrijedio i nikada za dvije godine nije uspio ispuniti očekivanja koja su čelnici kluba, ali i navijači od njega imali.

Ovaj desni bek prije dolaska u Italiju važio je za najtalentovanijeg beka u čitavoj Holandiji s obzirom na to da je od 2011. godine igrao u svim odgovarajućim dresovima reprezentacije, a za dvije godine u Romi uspio je skupiti samo 12 nastupa prije nego što je ozvaničnio povratak u matični klub Feynoord.

U Rominom trening centru često ostaneš sam. Ponekad se desi da pet minuta nakon početka treninga pojedini igrači šetaju na terenu, dok su neki dva sata ranije proveli u bazenu. Znalo se desiti i da čitav trening ne pričam sa saigračima, da ne priča niko u blizini mene i da svako gleda svoja posla. Kakva je to atmosfera, pitam vas? Bio sam šokiran, izgubio sam vjeru u sebe i kada sam otišao iz kluba, pao mi je teret s leđa“, kazao je Karsdorp.

Ubrzo nakon toga, mediji u Italiji pitali su kapitena reprezentacije BiH i glavnog igrača Rome – Edina Džeku, šta misli o riječima sada već bivšeg saigrača, a Dijamant je rekao da nije lijepo takve stvari pričati nakon odlaska iz kluba.

Pročitao sam da neki bivši igrači Rome svašta govore o načinu treniranja i odnosu među igračima. Lično mislim da takve stvari treba reći tokom vremena koje provodiš u klubu, a ne kada odeš, jer tada je najlakše pričati“, rekao je Džeko.

Karsdorp je rođen 1995. godine, a u dresu A reprezentacije Holandije debitovao je 2016. godine, u vrijeme kada je važio za jednog od najtalentovanijih bekova Evrope i kada je bio na radaru brojnih klubova, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh