Fudbal

Dudić: “Velež je zaslužio pobjedu protiv Širokog Brijega”

U trenutku kada je preuzeo ekipu Veleža, Feđa Dudić se našao pred velikim izazovom, možda i najvećim u karijeri. Jer Rođeni nisu na svom kontu nisu imali niti jednog boda, uz to poraženi su u dvije utakmice na domaćem terenu, a igrački kadar je već bio odabran.

Feđa Dudić - reprezentacija.ba

Ipak, istakao je činjenicu kako Velež zaslužuje po prikazanim igrama puno bolje mjesto na tabeli i kako će probati što prije konsolidovati ekipu. Protiv Slobode je osvojen bod, možda je mogao i više Velež, ali bod Tušnju svakako ima svoju težinu.

Protiv Širokog Brijega se tražilo upravo više, tražila se pobjeda. Na kraju je ostvarena, minimalna, ali u trenutku kada je ostvarena izuzetno vrijedna.

“Svaka čast momcima, uložili su zadnji atom snage za ovu pobjedu koja je po prikazanom zaslužena. Mi smo jednu ekipu koja je godinama u vrhu bh nogometa uspjeli zaustaviti, limitirati napadački, mislim da gosti nisu uspjeli za devedeset minuta stvoriti niti jednu pravu priliku.To je ono što tražim od ovih momaka, maksimalno na svakom treningu, maksimalno na svakoj utakmici. Naravno, to ne mora biti garancija da će vaša ekipa svaki put pobijediti. I što je važno, moramo nastaviti u istom ritmu, jer ovo je takva liga, vrlo lako se može doći blizu vrha tabele, vrlo lako možemo opet pasti”, upozorava Dudić.

U Mostaru je Dudić dvije sedmice, u tako kratkom ruku je teško bilo što promijeniti. Ipak neki pomaci su vidljivi.

“Mislim da smo u sredini možda napravili i najveći pomak. Sada puno bolje kako se to kaže stojimo, zbili smo tu sredinu, linije su bile preširoke, zbili smo taj vezni red. Mi nismo imali previše vremena za neke korekcije jer smo ispred svega stavili rezultat, bodove koji su nam bili neophodni. I dalje mi moramo raditi, prema naprijed stvaramo prilike, ali moramo biti bolji u realizaciji, posjed lopte je također problematičan, ali vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje”, zaključio je Dudić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh