Fudbal

Koliko će Vahid Halilhodžić zarađivati kao selektor Maroka

Prema pisanju brojnih svjetskih medija bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić uskoro bi i zvanično trebao biti imenovan na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Maroka.

Vahid Halilhodžić - Reprezentacija.ba

Fudbalski savez Maroka već je postigao dogovor s donedavnim trenerom Nantesa, a tokom dana bi ova informacija trebala dobiti i zvaničnu potvrdu.

Legenda mostarskog Veleža navodno bi trebala mjesečno zarađivati 112.000 eura, što bi ga učinilo najbolje plaćenim trenerom na afričkom kontinentu, prenose “Sportske novosti“.

Halilhodžić bi u slučaju plasmana na Svjetsko prvenstvo ostvario i dodatne bonuse.

Vahi selektorski posao u Maroku neće biti prvi trenerski angažamn u ovoj zemlji, gdje je u periodu od 1997. do 1998. trenirao je Raja Casablancu.

Reprezentacija Maroka tako će najvjerovani postati Halilhodžićev četvrti selektorski posao, prethodno je vodio Obalu Slonovače, Alžir i Japan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh