Fudbal

Manchester United pregazio Chelsea na Old Traffordu

U okviru prvog kola engleske Premier lige, Manchester United je na Old Traffordu ugostio ekipu Chelseaja. Konačan rezultat utakmice glasio je 4:0.

Manchester United - Chelsea - Twitter

Crveni đavoli su u vodstvo došli u 18. minuti utakmice, kada je Marcus Rashford pogodio sa penala za 1:0. Do kraja prvog poluvremena nije bilo više pogodaka, pa su Đavoli otišli na odmor sa minimalnom prednošću.

U nastavku utakmice Chelsea je pokušao kroz posjed doći do izjednačujućeg gola, ipak u toj ideji oni nisu uspjeli, a United je stigao da postigne još tri gola.

Prvo je Anthony Martial u 65. minuti udvostručio prednost domaćina, da bi samo par minuta kasnije Marcus Rashford po drugi put pogodio mrežu Kepe, prenosi “Hina”.

Konačan rezultat od 4:0 došao je u finišu susreta. Igrao se 81. minut utakmice, kada je Daniel James pogodio mrežu Plavaca i tako ovjerio veliku pobjedu svoje ekipe na otvaranju Premiershipa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh