Fudbal

Premiership: Liverpool pobijedio Norwich

Fudbaleri Liverpoola su na odličan način otvorili novu sezonu Premiershipa, te su im Kanarinci poslužili tek kao glineni golubovi, pošto su ih savladali s ubjedljivih 4:1.

Liverpool - Norwich - Screenshot

Sve je praktično bilo riješeno nakon prvih 45 minuta, kada je na odmor Liverpool otišao s prednošću od 4:0, pošto se Norwich nije baš najbolje snašao na Anfieldu, iako je imao svoje prilike i u prvom dijelu, piše “SCsport“.

Počelo je autogolom Hanleyja u 7. minuti, kada je nakon centaršuta Origija poslao loptu u svoju mrežu za 1:0.

Liverpool je vodstvo udvostručio preko Salaha u 19. minuti, kada ga je proigrao Firmino, a Egipćanin lako iskosa pogodio kontra ugao za 2:0.

Samo devet minuta poslije, Salah je izveo korner, a Van Dijk se naklonio i zakucao loptu glavom u mrežu za već velikih 3:0.

Do kraja poluivremena je mrežu Kanarinaca pogodio i Origi, nakon briljantnog centaršuta Arnolda s desne strane.

U međuvremenu se povrijedio Alisson, koji je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Adrian. To je svakako nešto što će zabrinuti Kloppa i navijače Liverpoola, ali treba sačekati prve pretrage i rezultate.

U nastavku Liverpool nije bio opasan kao u prvih 45 minuta, a Norwich se dodatno opustio, što je rezultiralo još većim brojem šansi za novajliju u Premier ligi.

Jednu su uspjeli i iskoristiti, a bila je to ona iz 64. minute, kada je Buendia fantastično proigrao Pukkija, koji matira Adriana za 4:1.

Do kraja nije bilo promjene, a treba napomenuti da je reprezentativac BiH Mario Vrančić, poraz svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače.

Liverpool – Norwich 4:1 (Hanley 7′(ag), Salah 19’, Van Dijk 28’, Origi 42’ / Pukki 64’)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh