Fudbal

Transferi uživo: Analiza tri moguća odredišta Maura Icardija

Nadam se da razumijete da trenutno neću komentarirati špekulacije oko njegovog transfera

No image - Haber.ba

10.51

Svi su u lovu na Maura Ikardija (Icardi), posebno nakon što je Romelo Lukaku, uzeo broj 9 u Interu. Argentinac je sve dalje od Milana, a “Corriere dello Sport” analizira njegova tri moguća odredišta u Italiji,prenosi Avaz.

ROMA – Prednost Rome je što i pregovore može uključiti transfer Edina Džeke u Inter i spremni su uz njega ponuditi 30-40 miliona eura. Lošu stranu predstavlja činjenica da bi Ikardi teško prešao u klub koji neće igrati Ligu prvaka.

NAPOLI – Nameću se dva velika problema za Aurelija De Laurentisa (Aurelio De Laurentiis) i Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti). Inter traži 75-80 miliona eura za Argentinca, a Napoli to teško hoće platiti. Sa druge strane Ikardi ne bi želio biti u Italiji, a tako daleko od Milana.

JUVENTUS – Torino bi bio Ikardijeva omiljena destinacija – Milan bi bio blizu, a već mjesecima se vode razgovori u kojima je prvo ime Vanda Nara (Wanda). Problem u ovom slučaju prave loši odnosi uprava Juventusa i Intera.

09:50

Dolazak Romelua Lukakua u Inter probudio je navijačima nadu da će se ovaj milanski klub vratiti u sami vrh italijanskog nogometa. ova naredna sezona biti ta u kojoj će se crno-plavi milanski klub vratiti na vrh italijanskog fudbala. Mediji prenose da u finišu “neroazuri” žele još i Edina Džeku.

Kapiten BiH je navodno tražio od čelnika Rome dozvolu da ide u Milano, čak je tražio i da ne bude u sastavu za subotnji prijateljski meč sa Realom.

Roma bi trebala dobiti 20 miliona eura.

08:09

Legendarni nogometaš BiH koji sada obnaša funkciju sportskog direktora minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić komentirao je za njemačke medije prelazak Leroja Sanea (Leroy) u redove bavarskog kluba.

Njemački krilni igrač se tokom ovog transfer roka dovodio u vezu s bajernom, no doživio je peh na prijateljskoj utakmici s Liverpulom.prema pisanju njemačkih medija, to je umanjilo šanse da pređe u redove Bayerna ovog ljeta, iako Bavarci ne odustaju od njega.

Potvrđeno je da su oštećeni prednji križni ligametni u desnom koljenu, ali za sada nema informacija koliko će trebati vremena da se vrati na terene.

– On je igrač Mančester sitija. Tužno je to što se desilo i mi svi žalimo zbog njegove povrede. Želimo mu što brži oporavak. Nadam se da razumijete da trenutno neću komentarirati špekulacije oko njegovog transfera – kazao je Salihamidžić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh