Fudbal

Sutra počinje Premiership, superračunar izračunao ko će biti prvak

Prema talkSPORTU, samo jedan novi prvoligaš će se odmah vratiti u Championship, a radi se o Sheffield Unitedu

Utakmicom Liverpoola i Norwicha sutra započinje nova sezona Premiershipu, što znači da su brojni eksperti krenuli s predviđanjima.

talkSPORT nije koristio mišljenje, već se poslužio vlastitim superračunarom kako bi odredio kako će završiti nadolazeća sezona Premiershipa što, naravno, rijetko kada ispadne 100% točna računica, prenosi Index.hr.

Na vrhu ljestvice, prema njemu, će se ponovno naći Manchester City i tako osigurati treći naslov Engleske zaredom. Drugi će ponovno završiti Liverpool i tako i dalje čekati prvu titulu engleskog prvaka od 1990. Treći će završiti Tottenham, četvrti Manchester United, a najboljih šest klubova još čine Arsenal i Chelsea.

Prema talkSPORTU, samo jedan novi prvoligaš će se odmah vratiti u Championship, a radi se o Sheffield Unitedu. Predviđa da će ispasti Brighton i Newcastle, što znači da bi novi prvoligaši Norwich i Aston Villa ostali u najjačem razredu engleskog nogometa.

Kompletni poredak od najlošije ekipe prema najboljoj:

20. Brighton (ispadanje)

19. Sheffield United (ispadanje)

18. Newcastle (ispadanje)

17. Crystal Palace

16. Aston Villa

15. Norwich City

14. Burnley

13. Watford

12. Southampton

11. Bournemouth

10. Leicester City

9. Wolves

8. Everton

7. West Ham United

6. Chelsea

5. Arsenal (nastup u Europa ligi)

4. Manchester United (nastup u Ligi prvaka)

3. Tottenham Hotspur (nastup u Ligi prvaka)

2. Liverpool (nastup u Ligi prvaka)

1. Manchester City (nastup u Ligi prvaka, prvaci Engleske)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh