Fudbal

Reprezentacija beskućnika BiH zauzela šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kardifu

Malonogometna reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine osvojila je šesto mjesto na 17. Svjetskom prvenstvu (Homeless World Cup) održanom u Cardiffu.

Reprezentacija beskućnika BiH - Fena

Posljednjeg dana prvenstva u Cardiffu igrana su finala u muškoj i ženskoj konkurenciji, a obje titule pripale su reprezentacijama Meksika, koje su superiorno došle do trona, javlja “Fena”.

Bh. reprezetancija je poražena od Meksika (0:2), a to je bilo ujedno treće ispadanje u četvrtfinalu od te zemlje. Prva dva su se desila u Meksiku 2012. i Poljskoj godinu poslije.

U finalu ovogodišnjeg prvenstva Meksiko je s visokih 5:1 pobijedio Čile, a Rusija je u borbi za treće mjesto bila bolja od Portugala nakon izvođenja penala 8:7 (7:7).

Iza bh. reprezentacije nalaze se reprezentacije Italije, Engleske, Njemačke, Francuske, Brazila, Holandije, saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Poredak prvih 10 reprezentacija u muškoj konkurenciji:

  1. Meksiko
  2. Čile
  3. Rusija
  4. Portugal
  5. Egipat
  6. Bosna i Hercegovina
  7. Južnoafrička Republika
  8. Austrija
  9. Poljska
  10. Litvanija

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh