Fudbal

Bilino Polje spremno za susret FK Sarajevo – BATE Borisov

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će na Bilinom Polju u Zenici odigrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova, a već danas stadion s travnjakom je u savršenom stanju i spreman za susret.

Bilino Polje - Screenshot/YouTube

Radnici koji rade na održavanju travnjaka Bilinog Polja obavili su sve što je bilo potrebno kako bi stadion bio spreman za utakmicu Sarajeva i BATE Borisova.

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla pozvalo je navijače da im se pridruže na zapadnoj tribini stadiona Bilino Polje, a objavljeni su i detalji vezani za organizaciju utakmice.

Prema zvaničnim podacima, stadion Bilino Polje raspolaže sa 13.909 sjedećih mjesta, a kapacitet zapadne tribine je 6.924 sjedeća mjesta. S druge strane, na istok je moguće smjestiti 2.497 gledalaca, dok je kapacitet juga 2.346 mjesta.

Sjeverna tribina koja će vjerovatno biti namijenjena za gostujuće navijače ima kapacitet od 2.142 mjesta, no u slučaju dolaska gostujućih navijača i smještaja na ovu tribinu neće biti u potpunosti iskorištena zbog tampon zona.

Prije utakmice će na stadionu biti urađeno brendiranje, a već sutra planirana je zvanična konferencija FK Sarajevo i trening na Bilinom Polju, prenosi “Klix“.

Pogledajte video iz zraka iznad Bilonog Polja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh