Fudbal

Edin Džeko pogodio u pobjedi Rome protiv Perugije

Fudbaleri Rome upisali su pobjedu u prijateljskom susretu protiv Perugije rezultatom 3:1.

Edin Džeko - Facebook

Ovo je bio treći pripremni susret Rome ove sezone i treća pobjeda. Nakon trijumfa nad Rietijem (7:0) i Ternanom (3:1) večeras je Vučica savladala Perugiju u gostima rezultatom 3:1, piše “Klix“.

Na stadionu “Renato Curi” od prve minute zaigrao je Edin Džeko i već se u 8. minuti upisao u strijelce. Diego Perotti je ubacio loptu sa lijeve strane, a Džeko je rutinski od stativu pogodio za 1:0.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je susret završio na poluvremenu, a u vrhu napada u drugih 45 minuta je zaigrao Patrik Shick.

Gianluca Mancini je udvostručio prednost Rome u 20. minuti, a Pietro Iemmello je smanjio na 2:1 u 35. minuti. Konačnih 3:1 postavio je ponovo Mancini u 90+1. minuti susreta.

Roma naredni prijateljski meč igra 3. augusta protiv francuskog Lillea.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh