Fudbal

Zvezda izgubila u Finskoj, ali ipak se plasirala u treće pretkolo LP

U prvom današnjem susretu drugog pretkola Lige prvaka, beogradska Crvena zvezda je poražena na gostovanju u Finskoj, ali je ipak osigurala plasman u narednu rundu takmičenja.

Crvena zvezda - Agencije

Prvak Srbije protiv HJK Helsinkija je imao prednost od 2:0 iz prve utakmice, ali domaći tim je itekako zabrinuo Beograđane, piše “SCsport“.

Na samom početku drugog poluvremena Finci su poveli prekrasnim pogotkom Sebastiana Dahlstoma, koji je pogodio same rašlje gola Milana Borjana.

To je proizvelo nervozu u redovima gostiju, ali sve dileme o ekipi koja će ostvariti prolaz u treće pretkolo otklonio je Dušan Jovančić golom u 56. minuti na sjajnu asistenciju Marka Marina.

Helsinki je ipak došao do trijumfa, ali Pirovog, u sudijskoj nadoknadi. Strijelac za konačnih 2:1 bio je Riku Riski.

Zvezda će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika okršaja između Kopenhagena i TNS-a (prvi susret 2:0 za Dance).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh