Fudbal

Emery: “Ozil i Kolašinac nisu mentalno spremni da igraju nakon napada koji su doživjeli”

Fudbaleri Arsenala Mesut Ozil i Sead Kolašinac nisu spremni za povratak na teren nakon napada koji su doživjeli u Londonu.

Mesut Özil i Sead Kolašinac - SCsport.ba

Menadžer Topnika Unai Emery nije uvrstio Ozila i Kolašinca u ekipu za prijateljsku utakmicu protiv Lyona jer ovi igrači nisu mentalno spremni da igraju fudbal. Razlog za to je napad koji se dogodio u četvrtak u sjevernom dijelu Londona kada su napadači prijeteći noževima pokušali oteti Ozilu automobil. Ipak, umiješao se Kolašinac koji ih je spriječio u tome.

Iako je Kolašinac putem društvenih mreža poručio da su on i njegov saigrač dobro, Emery tvrdi da nisu spremni da igraju te im je dozvolio da se odmore i provodu vrijeme s porodicama.

Došli su, ali nisu bili spremni da igraju utakmicu. Svaki igrač je važan za tim, ali odluke donosimo svakog trenutka i na osnovu određenih situacija. Trenutno nije dobro za njih da igraju jer nisu mentalno spremni 100 posto. To su bile veoma lične okolnosti i najvažnije je da se osjećaju dobro i sigurno sa svojim porodicama. Razgovarao sam s njima i odlučio da nastave odmor s porodicama. Sačekat ćemo nekoliko dana, nadamo se da će se vratiti i nastaviti raditi normalno s ekipom“, izjavio je Emery, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh