Fudbal

Mostar: Zrinjski i Velež sutra igraju novi ligaški duel

Mostar će od sutra ponovo imati gradski fudbalski derbi. Zrinjski i Velež nakon derbija u kojim je bilo sve i svašta, sutra igraju novi ligaški duel, prvi nakon povratka Rođenih u bh. elitu.

Velež i Zrinjski- fudbalski derbi

Tim povodom, a prema ranijoj tradiciji, danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara organizovana zajednička konferencija za medije. Obratili su se treneri Hari Vukas i Mustafa Kodro, te kapiteni Pero Stojkić i Denis Zvonić.

– Kao trener baziram se na teren i ono što se događa na terenu. Naša ekipa je kvalitetnija od Veleža, iako imamo respekt prema njima. Imamo kvalitetniji roster, igramo na domaćem terenu i smatram da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje, rekao je Vukas.

U Veležu su svjesni da je ispred njih dosta teška utakmica.

– Respektujemo Zrinjski, ali oni sasvim sigurno neće moći promijeniti baš 10 igrača, tako da će osjetiti taj umor nakon evropske utakmice, a koji ćemo mi pokušati iskoristiti. Nastojat ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu, a forma u gradskim derbijima ne znai ništa, jer sitnica može odlučiti utakmicu, rekao je trener Veleža Mustafa Kodro.
Kapetan Zrinjskog Pero Stojkić raduje se što će ponovno okusiti čar gradskog derbija.

– Imamo veći broj igrača i svako ko izađe na teren dat će maksimum kako bismo došli do pobjede. Želimo stvoriti i dobru atmosferu pred uzvrstanu utakmicu Evropske lige, rekao je Stojkić.

Denis Zvonić (kapiten Veleža) nada se da će derbi ponovo biti praznik fudbala.

– Sedam dana sa šefom razgovarali o onome što nas čeka i što trebamo raditi na predstojećoj utakmici. Igrali smo dosta derbija… Može odlučiti mala sitnica, to je sigurno… Ovo je utakmica višeg naboja i euforije, i zato je specifična. rekao je Zvonić.

Meč se igra sutra sa početkom od 20 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh