Fudbal

Svjedok incidenta: “Ozil je izgledao prestravljeno, a onda se napadačima ukazalo crno ispred očiju – Seo Kolašinac”

Zvijezda Arsenala Mesut Ozil bio je žrtva zastrašujućeg pokušaja automobilske krađe na londonskoj ulici.

Ozil i Kolašinac - Screenshot/Twitter

Tridesetogodišnji as je napadnut od strane bande koja je željela otuđiti njegov crni Mercedes G Class 4×4.

Nijemac je pobjegao u strahu nakon što je skočio iz automobila i otišao u obližnji restoran, a svjedoci su rekli da je izgledao “prestravljeno“.

Onda se ukazao njegov krupni bosanski međunarodni saigrač, Sead Kolašinac, skočio je sa suvozačkog sjedišta i hrabro pokušao preuzeti stvari u svoje ruke – piše “Daily Mail”.

On je golim rukama krenuo na naoružane napadače, a jedan od njih je nosio kacigu.

Konobari i kuhari iz restorana “Likya” na Golders Grin Roudu u sjevernom Londonu su potom pritekli u pomoć fudbalskim zvijezdama koje su prisilile bandu da bježe praznih ruku. Ozil se sklonio u pomenutom turskom restoranu.

Nijedna od zvijezda Premijer lige iz kluba Sjevernog Londona nije povrijeđena tokom incidenta i nije im trebalo bolničko liječenje.

Svjedok šokantnog napada rekao je “MailOnlineu”:

Ozil je izgledao apsolutno prestravljeno, kao što bi svako. Izgledao je kao da trči za svojim životom. Napadači nisu skinuli kacige i svi su bili u crnom. Bog zna što bi se dogodilo da su ga uhvatili. Čim je osoblje restorana vidjelo šta se dešava počeli su urlati – riječi su svjedoka.

Ozilov automobil vrijedan 100.000 funti (oko 250.000 KM) s prepoznatljivim zlatnim okvirom ostao na sredini ceste s otvorenim vratima. Nakon što je policija stigla, blokirali su cestu dok su druge jedinice tražile bande skutera.

Ozil i Kolašinac vratili su se u London samo dan prije, nakon uspješne predsezonske turneje po Americi.

Glasnogovornik Arsenala potvrdio je da su igrači bili uključeni u pokušaj otmice auta, rekavši: “Bili smo u kontaktu s oba igrača i oni su u redu.

Glasnogovornik “Scotland Yarda” rekao je:

Policija je pozvana u Plets Lejn, NW3, neposredno prije 17 sati u četvrtak, 25. jula. Prijavljeno je da su osumnjičeni na motociklima pokušali opljačkati čovjeka koji je vozio automobil. Vozač je, zajedno sa svojim putnikom, uspio pobjeći nepovrijeđen i otputovao u restoran u Golders Grinu, gdje su razgovarali s policijskim službenicim. Istraga se nastavlja – riječi su glasnogovornika, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh