Fudbal

Zrinjski se iz Utrechta vraća neporažen

U prvom susretu drugog pretkola Evropske lige Zrinjski je u Utrechtu odigrao 1:1 protiv istoimenog domaćina.

Zrinjski - Utrechtfans.nl

Iako se u prvih 45 minuta većinu vremena igralo pred golom Zrinjskog, prvi su loptu iz svoje mreže vadili domaći fudbaleri. U 34. minuti Frane Čirjak i Miljan Govedarica odigrali su kontru, duplim pasom iz igre su izbacili obranu Utrechta, a Govedarica je preciznim udarcem svladao domaćeg golmana i pogodio za 1:0, piše “Fena”.

Najveću šansu u prvom poluvremenu domaći su propustili u sudačkoj nadoknadi kada je Justin Lonwijk neometan s pet metara šutirao, a njegov udarac instinktivnom reakcijom zaustavio je vratar Zrinjskog Ivan Brkić.

Zrinjski je odlično otvorio drugo poluvrijeme. Mostarci su kontrolirali igru te stvorili dvije dobre prilike. U 56. minuti Čirjak je šutirao s 20 metara malo pored gola, a tri minute kasnije Edin Rustemović je nakon kornera šutirao glavom iznad gola.

Domaći su do izjednačenja došli u 60. minuti preko Gyrana Kerka. Obrana Zrinjskog nije uspjela iz svog šesnaesterca očistiti loptu, ona se odbila do Kerka koji s jedanaest metara iz voleja pogađa za 1:1.

Nakon primljenog gola “Plemići” su loše reagovali. Povukli su se duboko u svoju polovicu i prepustili loptu Utrechtu. Uslijedila je prava opsada Brkićevih vrata no raspoloženi vratar Zrinjskog nije kapitulirao po drugi put te je utakmica završena bez pobjednika.

Uzvrat se igra za sedam dana u Mostaru.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh