Fudbal

Čelik u prodaju pustio 13.000 ulaznica, 1.000 za navijače Sarajeva

Zbog euforije koja je zavladala nakon dobrog ovosezonskog starta i trijumfa u ponedjeljak navečer u 1. kolu BHT Premijer lige u gostima kod Širokog Brijega (1:0), zenički Čeliki danas je u prodaju pustio ulaznice za nedjeljni derbi utakmicu 2. kola na svom Bilinom polju protiv prvaka Sarajeva (20.30 sati).

FK Čelik - Fena

U prodaju smo pustili ukupno 13.000 ulaznica. ‘Sjever’ će iz sigurnosnih razloga isključivo biti rezervisan za gostujuće navijače, kojima pripada 1.000 ulaznica po cijeni osam KM, a cijene za ostale tribine su: osam ‘Zapad’, šest ‘Istok’ te četiri ‘Jug’.

Molimo navijače da što prije preuzmu ulaznice, da se u nedjelju, pred samu utakmicu, ne bi stvarala nepotrebna gužva – kazao je za “Fenu” generalni sekretar Čelika Ismar Huskić, koji dodaje da se ulaznice prodaju na više mjesta u gradu.

On je najavio da će i Carlos Fabian te Hrvat Ante Blažević, za koje je tokom sedmice riješena sva papirologija, biti u konkurenciju za utakmicu sa Sarajevom.

Obojica će biti na raspolaganju stručnom štabu, dok će zbog dva žuta kartona izostati Ševkija Resić. Međutim, s obzirom da je on na posudbi iz Sarajeva, po dogovoru dva kluba, svakao ne bi igrao protiv Sarajeva – napominje Huskić, koji dodaje kako se nadaju pobjedi i dobroj posjeti u nedjelju navečer.

Pravo nastupa sada će imati i golman Bojan Pavlović, kojem je istekao ugovor sa Sarajevom te je s Čelikom potpisao trogodišnji ugovor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh