Fudbal

Celtic deklasirao Nomme Kalju, Maribor bolji od AIK-a, slavlje Zvezde na Marakani

Okončane su sve prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a u posljednje četiri su slavili Maribor, Celtic i Crvena zvezda, dok su remizirali Dundalk i Qarabag u Irskoj.

Igrači Crvene Zvezde - RTS.rs

Prvak Slovenije je na domaćem terenu nadigrao AIK iz Štokholma, a konačni rezultat je bio 2:1, pa švedski predstavnik ima sasvim izgledne šanse da u revanšu napravi povoljan rezultat koji bi ga odveo dalje.

Kenan Pirić je na golu Maribora proveo svih 90 minuta, a Jasmin Mešanović je u igru ušao na samom kraju kada je zamijenio iskusnog Tavaresa.

Celtic, koji je u prvom pretkolu eliminisao Sarajevo, večeras se “raspucao” na svom Celtic Parku pošto je sa petardom kući ispratio estonski Nomme Kalju.

Za Kelte su redom pogađali Ajer, Christie (2x), Griffiths i McGregor, te tako osigurali svom timu jedan lagani izlet u Estoniju i miran revanš, piše “SCsport“.

Crvena Zvezda je rezultatom 2:0 savladala finski HJK Helsinki na Marakani.

Crveno-bijeli su bili mnogo bolji protivnik večeras, potpuno su nadigrali ekipu iz Finske, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji.

Prvak Srbije je do drugog gola došao tek u samom finišu, preko Pavkova koji je pogodio u 90. minuti.

https://www.youtube.com/watch?v=WwpCwNN2pWU

U posljednjem meču večeri, u Irskoj su se sastali Dundalk i Qarabag, a u ovom susretu nije bilo pobjednika, što je, zanimljivo, jedini remi ove večeri.

Qarabag je u prednost došao u 4. minuti preko Emrelija, a na 1:1 je u 78. minuti poravnao Hoban.

Revanš susreti su na programu naredne sedmice.

Liga prvaka, 2. pretkolo:

  • BATE – Rosenborg 2:1
  • Cluj – Maccabi Tel Aviv 1:0
  • Ferencvaros – Valletta 3:1
  • Maribor – AIK 2:1
  • Celtic – Kalju 5:0
  • Crvena zvezda – HJK 2:0
  • Dundalk – Qarabag 1:1

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh