Fudbal

Premijer liga BiH: Borbeni Čelik utišao Pecaru i najavio spektakularan derbi sa Sarajevom

Fudbaleri Čelika rezultatom 1:0 su slavili na Pecari u susretu prvog kola Premijer lige BiH.

No image - Haber.ba

Fudbaleri Čelika odigrali su odličan i disciplinovan meč na Pecari, te su sa minimalnih 1:0 savladali Široki Brijeg, potvrdivši najave da zenički klub ove sezone želi da se uključi u borbu za plasman u evropska takmičenja, piše “Sport1“.

Čelik je potpuno iskoristio umor i bezbjednost Širokobriježana. Nije kroz cijeli meč impresionirao ofanzivnom igrom, ali impresionirao je disciplinom, a svoju najbolju šansu iskoristio je na pravi način.

U devetoj minuti Jurilj je imao vrlo dobru priliku, ali je njegov šut završio preko gola. Tri minuta kasnije Dedić je u odličnoj prilici. Huseinbašić je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu, a šut kapitena Čelika je završio iznad gola Zlomislića.

Nakon toga nastupio je period igre u kojoj nije bilo previše prilika, a obje ekipe su pokušavale da dođu do prilike za pogodak. Široki je u 25. minuti zatresao mrežu gostiju, ali je pogodak opravdano poništen, jer je Bagarić napravio prekrđaj nad Pavlovićem.

Huseinbašić je u 29. minuti imao dobru priliku, kada je sa lijeve strane iskosa šutirao, ali je njegov udarac završio pored gola. Samo minuta kasnije sjajna prilika za domaće. Babić je centrirao, a Barišić je glavom šutirao ispod prečke, no Pavlović sjajno reaguje i loptu izbija u korner.

U 37. minuti Babić je šutirao sa lijeve strane iskosa, jedan od igrača Čelika je blokirao njegov udarac, a Bagarić je bio sam na drugoj stativi, ali nije uspio da ubaci loptu u praznu mrežu.

U posljednjoj minuti prvog dijela Stanić je šutirao, ali je njegov udarac završio daleko pored gola Pavlovića. Odmah potom je i Jurilj šutirao, ali je njegov udarac izblokiran u korner i to je ujedno bila posljednja prilika u prvom dijelu susreta.

Nije se drugo poluvrijeme pretjerano razlikovala od prvog, s tim da se dalo primijetiti da domaćima nedostaje svježine, a da je Čelik dosta kvalitetno pripremljen i disciplinovan.

Domaći su uglavnom tražili šansu udarcima sa distance, jer nisu nalazili način da priđu preblizu golu Bojana Pavlovića, a golman gostiju bio je vrlo oprezan. Rezervista Zvonimir Vukoja u 72. minuti je probao sa distance, ali njegov udarac je sjajno zaustavio Bojan Pavlović, izbacivši loptu u korner.

Potom se Čelik odbranio, a Pavlović je izbacio loptu u kontranapad po desnoj strani. Ona dolazi do Huseinbašića na drugoj strani, koji rutinski rješava situaciju pred golom domaćina i donosi svom timu veliko vodstvo.

Do kraja meča, Čelik se branio bez većih problema, iako je Stipe Jurić u 90. minuti promašio veliku šansu da donese svom timu poravnanje. Gostujući tim je ostao i sa igračem manje, jer je Ševkija Resić u kratkom razmaku dobio dva žuta karona. Ipak, u Zenicu je otputovao sa velikom pobjedom, a u narednom kolu Zeničani će dočekati Sarajevo, te je jasno da će meč na Bilinom polju biti pravi spektakl.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Ćorić, Barišić, Matić, Hrkać, Enin, Stanić, Babić, Jurilj (46. Jurić), Franjić (57. Z. Vukoja) i Bagarić (77. B. Vukoja).

NK Čelik: Pavlović, Raguž, Pecelj, Isić, Vrhovac, Perišić, Jamak, Dedić (78. Resić), Huseinbašić, Okić (66. Grahovac), Dilaver (88. Baban).


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh