Fudbal

Alžir savladao Senegal i drugi put osvojio titulu prvaka Afrike

Reprezentacija Alžira osvajač je Afričkog kupa nacija nakon što je u finalnom susretu odigranom u Kairu savladala selekciju Senegala rezultatom 1:0.

Alžir - Senegal- Twitter

Odlučio je pomalo bizaran gol već u 2. minuti. Bounedjah je šutirao sa 20-ak metara, a lopta je na putu do gola zakačila Sanea i u dugom luku pala je u mrežu iza leđa nemoćnog Gomisa.

Senegal je u nastavku utakmice napadao, imao je više od igre i nekoliko solidnih prilika, ali do gola nije mogao. U jednom trenutku sredinom drugog dijela sudija Alioum je pokazao na bijelu tačku u korist Senegalaca, ali nakon konsultacija sa VAR tehnologijom, preinačio je odluku.

Inače, ovo je druga titula kontinentalnog prvaka za Pustinjske lisice, koje su 1990. godine bile prvaci Afrike na domaćem terenu, piše “SCsport“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh