Fudbal

Liga prvaka: Valletta prošla dalje, tim s Malte eliminisao prošlosezonsku senzaciju Evropske lige

Saznali smo još dva učesnika drugog pretkola Lige prvaka, a to su HJK Helsinki i malteška La Valletta.

Liga prvaka - SCsport.ba

Za HJK ne čudi što su prošli u drugo pretkolo Lige prvaka, s obzirom na pobjedu u prvom duelu protiv Torshavna rezultatom 3:0 na svom terenu.

Danas je finski tim gostovao na Farskim Otocima i remizirao je rezultatom 2:2, a to je bilo i više nego dovoljno da se rutinski osigura plasman u narednu fazu.

No, pravo iznenađenje napravila je La Valletta koja je eliminisala senzaciju iz prošlosezonske Evropske lige, Dudelange.

Ekipa koja je igrala prošle sezone u grupnoj fazi Evropske lige u grupi sa slavnim Milanom, eliminisana je od tima s Malte pošto je večeras remizirala na gostovanju rezultatom 1:1. U prvom meču u Luksemburgu bilo je 2:2 i La Valletta ide dalje na osnovu gola više postignutog u gostima, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh