Fudbal

Velež nadigrao Željezničar i plasirao se u finale Memorijalnog turnira “4. Viteška”

U drugoj polufinalnoj utakmici Memorijalnog turnira “4. Viteška” u Hrasnici, Velež je savladao Željezničar sa 1:0.

Velež - Željezničar - SCsport.ba

Mostarski klub je bio bolji rival gotovo tokom cijelog meča, a golman Filip Erić spasio je Plave ubjedljivog poraza. U 22. minuti Fajić je bio sam ispred gola Željezničara, ali ga je golman tima sa Grbavice osujetio. Deset minuta kasnije novi zicer je propustio Berisha. Prvo je njegov udarac zaustavio Erić, a iz drugog pokušaja izblokiran je na gol liniji, piše “SCsport“.

Najbolju šansu Željo je imao u 35. minuti nakon prekida, ali je udarac Osmankovića glavom zaustavio Bogdanović.

Pitanje pobjednika riješeno je na startu drugog dijela. Pogriješila je odbrana Željezničara u 51. minuti, a napadač Rođenih Valmir Berisha je majstorskim udarcem iskosa matirao Erića za 1:0.

Nakon toga ritam je malo pao, Željezničar je jalovo napadao, a u 69. minuti Velež je mogao do drugog gola. Brandao je ponovo bio sam ispred Erića, ali golman Plavih je odbranio i njegov pokušaj i do kraja je ostalo 1:0.

Rođeni će sutra u finalu od 18 sati igrati protiv Radnika koji je nakon boljeg izvođenja jedanesteraca bio bolji od Famosa sa 5:4.

Velež – Željezničar 1:0 (Berisha 51′)

Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Zvonić, Ćivić, Ćosić, Behram, Vehabović, Brandao, Cvijanović, Berisha.

Željezničar: Erić, Stanić, Bogičević, Osmanković, Pavić, Sadiković, Bojo, Šehić, Mujezinović, Veselinović, Krpić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh