Fudbal

“BBC” o Sarajevu: “Oni su divovi, Celtic je mogao puno bolje proći”

Zanimljiv tekst na stranici “BBC-ja”.

FK Sarajevo - SCsport.ba

Uoči duela Sarajeva i Celtica na Koševu, “BBC” je napravio kraću analizu Sarajeva, uz opasku da je Bordo tim jedan od najtežih protivnika s kojima se Celtic mogao sastati, prenosi “Sport1“.

Novinar Liam McLeod objasnio je da Celtic prvi put igra sa timom iz Bosne i Hercegovine, te da je Sarajevo značajno jači tim od armenskog Alashkerta, koji je bio Celticov prošlogodišnji protivnik u ovoj fazi takmičenja.

Divovi, kako je Sarajevo nazvao McLeod, su prošle sezone osvojili svoj četvrti naslov prvaka BiH nakon četverogodišnjeg posta, a sezonu su kompletirali historijskim osvajanjem duple krune te će pokušati da “uhvate” prvi plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja u historiji bosanskohercegovačkog fudbala.

Atalanta je brutalno okončala prošlosezonski evropski put Sarajeva pobjedom od 8:0 na Koševu nakon remija od 2:2 u Italiji u prvom meču, a trener Husref Musemić je poznat javnosti u Škotskoj po svojim nastupima u dresu Heartsa. Između ostalog, riješio je pogotkom edinburški derbi sa Hibernianom.

Celtic je ranijih godina imao lake protivnike u prvim pretkolima, ali sada ga čeka znatno teži zadatak, jer je Sarajevo klub sa reputacijom, historijom i kvalitetom, navodi McLeod.

Novinar “BBC-ja” je izdvojio Vladana Kovačevića, Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića kao glavni trojac Sarajeva pred ovaj duel.

Mladi golman je 20 puta prošle sezone sačuvao svoju mrežu netaknutom te s pravom dobija mnogo pohvala. Postao je i reprezentativac BiH i pred njim je svijetla budućnost, ističe McLeod.

Dodaje da je Mersudin Ahmetović doživio renesansu i pored činjenice da je veteran. Div, kako ga naziva McLeod, postigao je 16 golova te je imao glavnu ulogu u osvajanju duple krune Sarajeva, a kao nagrada su stigli pozivi u reprezentaciju.

Amar Rahmanović je sa 11 pogodaka bio jako bitan veznjak za Sarajevo, a nekadašnji fudbaler Maribora je bio jedna od figura koje su uspijevale da se nametnu i osiguraju Sarajevu put do duple krune, završio je McLeod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh