Fudbal

Pripremna utakmica: Remi Veleža i Slobode u Mostaru

Velež i Sloboda su danas na stadionu Rođeni odigrali prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu, a nakon 90 minuta nije bilo golova, te je završeno 0:0.

Utakmica Velež - Sloboda - Facebook

Vidjeli smo mnogo prilika u ovoj utakmici, ali je izostala realizacija na obje strane. U prvom poluvremenu smo gledali dosta borben meč, a na prvu priliku smo čekali do 26. minute, kada Osmanović šutira pored gola Veleža.

Pored toga, Sloboda nije previše napravila, a Velež je bio dosta konkretniji. Prijetio je Velež preko Brandaoa, Berishe i Vehabovića, ali golova nije bilo, a kod pokušaja posljednjeg je Sloboda imala i sreće. Lopta je pogodila stativu, piše “SCsport“.

I u drugom je dijelu opasniji bio mostarski tim, ponovo je u 62. minuti prijetio Brandao, a osam minuta poslije silovito šutira Vehabović, ali golman Tuzlaka brani.

U 80. minuti velika prilika za Slobodu. Sam je pred Bobića izašao Lukanović, lobovao ga, ali je Velež imao sreće.

Pet minuta prije kraja Ristić je zatresao mrežu Rođenih, ali je signaliziran ofsajd, pa je ostalo 0:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh