Fudbal

Imao proljev dok je čuvao Messija: “Morao sam izaći iz igre i otrčati na WC”

Brazilski defenzivac Marquinhos imao je jednu od najtežih večeri u karijeri protiv Argentine u polufinalu Copa Americe. Srećom po njega i njegove zemljake, kod kuće su najljućeg rivala dobili 2:0, ali on je patio i prije i tokom utakmice, zbog jake viroze.

No image - Haber.ba

Morao je čuvati Messija dok mu je prijetio – proljev.

“Nije bilo lako, ne. Messi je bio nadahnut, kao i cijela Argentina, odigrali su sjajno. Bilo je jako teško, ali mislim da je obrana dobro izdržala napade Argentine. One koje nismo mogli, imali smo sreće s prečkama i Alissonom na golu”, započeo je PSG-ov igrač pa nastavio:

“Na dan utakmice shrvala me viroza. Proveo sam težak dan u hotelu, imao popriličan proljev i povraćanje. Uspio sam nekako doći sebi, ali čim se napor na utakmici povećavao, postalo bi grozno. Morao sam izaći iz igre i otrčati na WC”, piše “Index“.

Izašao je u 64. minuti, nije više mogao.

“Nakon utakmice mi se pogoršalo stanje, imao sam i groznicu i završio sam u ambulanti u blizini stadiona. Dobio sam lijek u venu i postalo mi je bolje”, rekao je.

Finale Cope Brazil igra protiv Perua.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh