Fudbal

Široki Brijeg i Željezničar remizirali na Pecari

Ekipe Širokog Brijega i Željezničara remizirale su u pripremnom meču na Pecari, odigravši 1:1.

Široki Brijeg - Željezničar - SCsport.ba

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igru u kojoj nije bilo mnogo pravih šansi. Prvi ozbiljniji pokušaj imao je Jović u 26. minuti, ali je šutirao glavom pored gola, a domaći su u finišu propustili dvije izgledne prilike.

Prvo je Bagarić iz dobre situacije šutirao glavom, ali je bio neprecizan u 40. minuti, a samo tri minute kasnije i Jović je bio u sličnoj situaciji, no nije se snašao i šutirao je pored gola.

I nastavak je počeo slično, nešto aktivnijom igrom domaćih, ali Plavi su čekali svoju šansu i dočekali je u 66. minuti. Rezervista Veselinović je proigrao Ramovića koji je također ušao sa klupe, a fudbaler Željezničara u situaciji jedan na jedan nije pogriješio i gosti su poveli sa 0:1.

Širokobriježani se nisu predavali, a do izjednačanja su stigli sedam minuta prije kraja. Vukoja je ispratio dobru akciju po lijevoj strani i izblizine je postavio konačnih 1:1.

Šansu je u samom finišu imao i Knežević, ali ga je Pavić sjajno blokirao i rezultat se nije mijenjao.

Nakon utakmice i priprema u Livnu, ekipa Željezničara vratit će se u Sarajevo, a sutra će obaviti poslijepodnevni trening na Grbavici, dok je ovo Širokobriježanima bila generalna proba pred mečeve 1. kola kvalifikacija Evropske lige protiv kazahstanskog Kairata.

Prva utakmica igra se već narednog četvrtka na Pecari sa početkom u 21 sat.

Široki Brijeg – Željezničar 1:1 (Vukoja 83’/ Ramović 66’)

Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Ćorić, Franjić, Babić (od 56. Vukoja, Jović, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

Željezničar: Erić, Stevanović, Sipović, Osmanković, Stanić, Sadiković, Bojo, A. Zec, Mujezinović, Zajmović, Krpić.

Još su igrali: Kjosevski – Stevanović, Sadiković, Osmanković, Pavić – Alispahić, Hajdarević – Mujezinović, Ramović, Veselinović – E. Zec, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh