Fudbal

Mladić iz Čapljine jedan od sedmorice iz cijelog svijeta koje je Neymar pozvao u svoj kamp

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić primio je Vinka Kalfića koji je dobio poziv od brazilskog napadača i člana francuskog prvaka Paris Saint-Germaina, Neymara Júniora na sedam dana u sklopu turnira ‘Red Bull Neymar Jr’s Five’.

Vinko Kalfić - Ero

Iznimno važno je naglasiti da je Vinko jedan od sedam osoba iz cijeloga svijeta, a jedan od dvojice iz Evrope koje je Neymar pozvao u svoj kamp u sklopu spomenutog turnira.

‘Red Bull Neymar Jr’s Five 2019’ je turnir koji ima za cilj ujediniti igrače iz cijelog svijeta kako bi proslavilo jednu strast – fudbal. Ono predstavlja brzo, tehničko i zabavno takmičenje, koje se igra u zemljama na šest kontinenata, uključujući Neymarov rodni Brazil i Francusku, gdje trenutno igra za Paris Saint-Germain.

Nakon poziva za prijave kojeg sam vidio na Instagramu odlučio sam poslati video isječak svojih fudbalskih vještina i pri evaluaciji odabran sam kao jedan od sedam kandidata – kazao je Vinko u razgovoru s gradonačelnikom.

Gradonačelnik Vidić je poželio sreću kako na putu za Brazil tako i u daljoj karijeri. “Posebno me impresioniralo to što je Vinko osim uspješan i aktivan sportaš i dobar student. Jako je dobro u jednoj osobi imati dobrog sportaša i savršenog studenta što je za svaku pohvalu jer vjerujem da će Vinko izrasti u kvalitetnu osobu i poznatu sportsku ličnost” – kazao je gradonačelnik Vidić.

Osim što je odličan fudbaler Vinko je i odličan student Elektrotehnike a dolazi iz najveće čapljinske porodice koja osim Vinka broji još 10-tero djece. Ono što je zanimljivo svi su završili fakultete ili su trenutačno na fakultetu, osim onih najmlađih koji su još u nižim školama, prenosi “Ero“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh