Fudbal

Faruk Hadžibegić o preuzimanju Crne Gore: “Bio bih počastvovan”

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u razgovoru za medije iz BiH bio je direktniji nego ikada ranije što se tiče izbora novog selektora Crne Gore – Faruk Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata za mjesto novog kormirala Crne Gore.

Faruk Hadžibegić - Sport.ba

A šta na sve kaže jedna od legendi jugoslovenskog fudbala?

Čuo sam za Savićevićevu izjavu. Dejan i ja smo prijatelji dugo godina, što kroz reprezentaciju Jugoslavije, što kroz klupski fudbal, istakao je Hadžibegić za “Dnevne novine”.

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine tako bi mogao da postane peti selektor od nastanka reprezentacije – nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića.

Iskreno, nismo se još čuli i nismo razgovarali. Ali mogu vam reći kad i ako se desi, bio bih počastvovan da budem selektor Crne Gore, jasan je legendarni Sarajlija.

Ono što je sigurno – ukoliko postane novi selektor Crne Gore Hadžibegića neće čekati nimalo lak posao nakon svega što se u posljednje vrijeme dešavao u našoj fudbalskoj reprezentaciji. Uz sve to kvalifikacije za EURO 2020. praktično su izgubljene…

Upoznat sam sa cijelom situacijom. Međutim, trener ne može da preuzme neku ekipu samo kada se pobjeđuje. Ali, ako se nešto desi, pričaćemo tada. Ponavljam još jednom – nisam razgovarao sa Dejanom, podvukao je Faruk Hadžibegić.

Hadžibegić je u trenerskoj karijeri vodio Sochaux (1995-1998), Bosnu i Hercegovinu (1999), Betis (2000), Troyes (2002-2003), Gaziantepspor (2005), Diyarbakırspor (2006), Denizlispor (2006), Chamois Niortais (2007), Dijon (2008-2009), Bastiju (2009-2010), Avignon (2010-2011), Valenciennes (2016-2017) i Red Star, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh