Fudbal

Mirko Oremuš, novi igrač Sarajeva: Osvajač tri trofeja u karijeri, navijači Hajduka dugo žalili za njim

Mirko Oremuš najnovija je akvizicija Fudbalskog kluba Sarajevo. Riječ je o hrvatskom fudbaleru koji je kasno sinoć ozvaničen kao novi fudbaler osvajača duple krune u Bosni i Hercegovini prošle sezone.

Mirko Oremuš - SCsport.ba

Interesantno, ovaj igrač može pokrivati kompletnu desnu stranu terena. U Hajduku, svom matičnom klubu, igrao je na poziciji desnog beka i to veoma uspješno, da bi odlaskom u Izrael krenuo mnogo ofanzivnije, najčešće po krilu, ali mu ni opcija iza napadača po desnoj strani nije bila nepoznanica.

Oremuš je promijenio dva hrvatska kluba u karijeri, igrao je za Hajduk i Split, dok je nastupao i za četiri hrvatska tima, sva četiri zovu se Hapoel (Tel Aviv, Acre, Petah Tikva, Ashkelon, Ra’anana).

Nekoliko je zanimljivih činjenica u vezi karijere Mirka Oremuša. Nakon njegovog odlaska iz Hajduka, navijači Bilih su željeli povratak na Poljud, posebno jer je baš ta pozicija godinama ostala deficitarna. Za Hajduk je upisao 70 nastupa i osvojio dva trofeja u Kupu Hrvatske (2010. i 2013. godine).

Također, 2012. godine je osvojio i Kup Izraela sa Hapoel Tel Avivom, i to su svi trofeji koje je osvojio u svojoj karijeri. Sigurno je da će sa Sarajevom imati visoke ambicije, posebno nakon trijumfalne sezone kakvu su bordo igrači imali u bliskoj prošlosti, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh