Fudbal

Predstavljen novi sportski direktor Rome

Monchi je prije nekoliko mjeseci napustio Romu, u kojoj je obavljao funkciju sportskog direktora, a nakon toga se vratio u svoju Sevillu.

Gianluca Petrachi - SCsport.ba

Vučica je dugo tragala za njegovim nasljednikom, kratko je ovu funkciju obavljao Federico Massara, kojeg je na kraju ipak ‘oteo’ Milan, a sada je Roma pronašla dugoročno rješenje, piše “SCsport“.

Naime, novi sportski direktor Rome je Gianluca Petrachi, koji je ugovor potpisao do 2022. godine.

Petrachi je dosta uspješno do sada obavljao ovaj posao. Prvi mu je bio u Pisi, koju je kao sportski direktor vodio iz trećeg ranga nadomak plasmana u Seriju A.

Tada je Pisa 2009. godine poražena u doigravanju za ulazak u italijansku elitu, a onda je uslijedio odlazak Petrachija u Torino.

Torino je od njegovog dolaska prilično redovno igrao Evropsku ligu, a sada je došlo vrijeme za veliki izazov – postao je sportski direktor Rome.

Roma je ambiciozna i ovo je velika avantura za mene“, rekao je Petrachi na predstavljanju te dodao:

Svjestan sam očekivanja tako važnog kluba u Italiji, upravo zbog toga sam i prihvatio ovaj izazov.

Petrachi bi trebao biti i čovjek koji će potpisati transfer Edina Džeke u Inter, pošto je to sve izvjesnije.

Jutros je “Corriere dello Sport” objavio i kako je Antonio Conte Dijamanta stavio na listu putnika na pripreme Intera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh