Fudbal

Uvjerljiva pobjeda Zrinjskog u Sloveniji

Fudbaleri Zrinjskog, koji se nalaze na pripremama u Sloveniji, odigrali su prvi kontrolni susret u kojem su bili bolji od Krškog 5:1.

Zrinjski - hskzrinjski.ba

Miljan Govedarica doveo je Zrinjski u vodstvo u 7. minuti, a Eldin Mustafić povisio je na 2:0 u 44. “Plemići” su u prvih 45 minuta mogli do vrha napuniti mrežu slovenske momčadi, ali Damir Šovšić i Irfan Hadžić nisu realizirali kaznene udarce.

Iako je u nastavku trener Zrinjskog Hari Vukas zamijenio kompletnu momčad “Plemići” su nastavili dominirati.

Krško je uspjelo u 48. minuti smanjiti na 2:1 da bi u 64. Staniša Mandić povisio na 3:1. Dvije minute kasnije Ivan Lendrić zabio je za 4:1, a u 82. ponovno je Lendrić bio strijelac za konačnih 5:1.

Drugu provjeru Zrinjski će imati u subotu protiv Intera iz Zaprešića, a prije povratka u Mostar sastat će se i s Murom 3. jula.

Prvu službenu utakmicu Plemići će odigrati 11. jula u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu, a protivnik će im biti makedonska momčad Akademija Pandev, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh