Fudbal

Kenijski fudbaler Joash Onyango ima 26 godina, javnost mu ne vjeruje

Reprezentacija Kenije fotografisana je ove sedmice uoči njene prve utakmice na Afričkom kupu nacija protiv Alžira.

Joash Onyango - Twitter

Talentovana ekipe je trenirala u dobrom raspoloženju uoči sutrašnje velike utakmice, a glavne zvijezde su Victor Wanyama, Michael Olunga i napadača Ayub Masika Timbe. Međutim, to nije bilo jedino što se moglo primijetiti na rutinskom treningu.

Defanzivac Joash Onyango, koji igra za Gor Mahiju u kenijskoj Premijer ligi, smatrao je kako je dobra ideja da oboji bradu uoči otvaranja turnira.

Ubrzo su se mnogi na društvenim mrežama pitali da li je on zapravo 26-godišnjak jer su fotografije postale viralne.

Čak i prije početka, već imamo kandidata za najbolji izgled Afričkog kupa nacija“, napisao je jedan Twitter korisnik, dok je drugi dodao: “26 imao 1997. godine“.

Vjeruje se da je Onyango u međuvremenu obrijao svoju impresivnu bradu. Naime, nekoliko trenutaka prije nego što je u utorak uvečer ekipa otišla u Egipat, defanzivac je viđen kako obrijan pozira sa saigračima, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh