Fudbal

Amar Osim: “Pokušat ćemo dovesti još dva igrača, prihvatili smo ponudu za Rodina”

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa ekipom Mladosti rezultatom 0:0, a nakon meča Amar Osim je bio zadovoljan prikazanim.

Amar Osim - SCsport.ba

Utakmica se igrala na glavnom terenu Stadiona Grbavica, pred oko 300 navijača, piše “SCsport“.

Bilo je šansi sa obje strane, niko se nije povrijedio i moglo se vidjeti lijepih stvari. Igrali su fudbaleri koji su tu, a bitno je da Zec i Alispahić budu tu kada počne prvenstvo. Sve u svemu, nije bilo loše“, rekao je Osim, osvrnuvši se na mlade igrače i eventualni dolazak novih pojačanja:

Mlade igrače pratimo na treninzima, neki će ostati, a neki će opet biti posuđeni. Prelazni rok je tek počeo, a ukoliko se ukaže mogućnost dovest ćemo još dva igrača. Ponavljam da ćemo ove sezone biti bolje, jer se bolje poznajemo, a sa još dva igrača dodatno bi se poboljšali.

Šef struke Plavih prokomentarisao je i odlazak Mateja Rodina u Perugiju, potvrdivši da ne planira angažovati Samira Bekrića.

Mislim da je transfer Rodina sa naše strane završen, jer smo prihvatili ponudu. Zadovoljni smo uslovima i to bi trebalo biti ozvaničeno u narednih nekoliko dana. Bekrić trenira s nama, jer nas je zamolio da održava formu, a ne postoji realna mogućnost da ga angažujemo“, izjavio je Osim.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra 30. juna protiv Varaždina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh