Fudbal

Kako je Sarajevo prevazišlo finansijske probleme

Oglasio se na Facebooku.

FK Sarajevo - Sport1.oslobodjenje.ba

Fudbaleri Sarajeva otputovali su na pripreme u Sloveniju, a većinski vlasnik upravljačkih struktura Bordo kluba, Nguyen Hoai Nam, objavio je da im je u isplati plata pomogao klub Vincenta Tana, Cardiff City, piše “Sport1“.

Vlasnik većinskog dijela dionica FK Sarajevo, Nguyen Hoai Nam, putem Facebooka je obavijestio javnost da je pomoć Sarajevu u prevazilaženju nastalih problema oko finansija pružio i Cardiff.

Fudbaleri Sarajeva su u najjačem sastavu otputovali u Sloveniju gdje će igrati prijateljske utakmice protiv Partizanija, Slovačkog i Domžalea, a nakon toga i susret kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica. Problem oko isplate zakašnjelih plata je riješen, kao što su mediji objavili, a pomoć je pružio i Cardiff City, dok čekamo da Ministarstvo za investicije i Državna banka Vijetnama provedu ovu proceduru prebacivanja novca“, napisao je Nam na Facebooku.

Podsjećamo, fudbaleri Sarajeva nisu otputovali prvobitnim planom u četvrtak za Sloveniju zbog zaostalih dugovanja, te su sinoć otišli na pripreme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh