Fudbal

Legendarni Totti zbog Džeke napustio Romu

Legendarni Francesco Totti jučer je podnio ostavku na mjesto tehničkog direktora Rome, a kao glavni razlog naveo je ignorisanje od strane većinskog vlasnika rimskog kluba, Amerikanca Jamesa Pallotte, koji ga nije uključivao u donošenje važnih odluka.

Francesco Totti - Sportske.ba

“Corriere della Serra” danas piše kako je jedan od razloga Tottijevog odlaska i odluka Rome da proda Edina Džeku Interu.

Tottiju se nije svidjela ideja prodaje najboljih igrača, što je protumačio kao nedostatak ambicija za osvajanjem trofeja.

Roma je istu stvar uradila i prošle godine sa Radjom Nainggolanom, kojeg je također prodala Interu za 40 miliona eura, pišu “Sportske“.

Totti je na poziciji tehničkog direktora Rome proveo dvije godine, a na jučerašnjoj press konferenciji poručio je kako je ovo “samo doviđenja, a ne zbogom”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh