Fudbal

Kvalifikacije za EURO: Srbija deklasirala Litvaniju, Kosovo pobijedilo Bugarsku, Španija sigurna protiv Švedske

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP, savladavši na stadionu Rajko Mitić u Beogradu selekciju Litavnije rezultatom 4:1.

No image - Haber.ba

Susret je odigran pred praznim tribinama zbog kazne UEFA-e nakon ispada srbijanskih navijača u ranijim utakmicama, a popularni Orlovi su pružili dobru partiju i iskupili su se za debakl u Ukrajini od prije nekoliko dana kada su poraženi sa 5:0.

Pitanje pobjednika riješeno je još u prvom dijelu uz golove Mitrovića u 20. i 34., te Jovića u 35. minuti. U nastavku su Litvanci samo ublažili poraz golom Novikovasa iz penala u 70. minuti, a Ljaljić je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:1.

U grupi A Češka je nadigrala Crnu Goru sa 3:0, a pobjedu Česima donijeli su Jankto u 18. autogol Kopitovića u 49. minuti i Schick iz penala osam minuta prije kraja. Veoma uzbudljivo bilo je i u drugom duelu iste grupe između Bugarske i Kosova, a na kraju su gosti slavili sa 2:3 (Popov 43’, Dimitrov 55’ / Rashica 14’, Muriqi 64’, Rashani 90+3’), čime su Kosovari još jednom pokazali da su ozbiljna selekcija i da posljednji dobri rezultati nisu slučajnost.

U grupi G Slovenija je kao gost deklasirala Latviju sa 0:5. Dva gola postigli su Crnigoj i Iličić, a u listu strijelaca upisao se i Zajc. Austrija je nakon preokreta slavila na gostovanju prtiv Sjeverne Makedonije rezultatom 1:4 (Hinteregger 18’ a.g. / Lazaro 39’ Arnautović 62’ pen., 82’, Laimer 86’).

U derbiju večeri Španija je u grupi F savladala Švedsku sa 3:0. Furija je povela pogotkom Sergija Ramosa iz penala u 64. minuti, a u finišu su posao završili Morata ponovo iz penala u 84. i Orayzabal u 87. minuti, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh