Fudbal

Ko je redar što su ga tražili finski fudbaleri?

Finska je juče na domaćem terenu senzacionalno s glatkih 2:0 pobijedila favoriziranu Bosnu i Hercegovinu uz dva gola Temua Pukija, ali najveće simpatije finske javnosti pobrao je jedan čovjek.

Printscreen Twitter

Utakmicu je obilježio prolom oblaka, a jedan pripadnik redarske službe svih je 90 minuta marljivo sjedio na stolici i držao oči na tribinama iako je kiša natapala njegovu glavu i fluorescentni marker koji je nosio.

Reklo bi se – skandinavska profesionalnost. Naravno, u uređenim zemljama poput Finske za takav čin dobije se nagrada. Saznali su za tu priču finski navijači koji su se nekako željeli odužiti redaru.

Na Twitteru je video redara koji kisne podijelio reprezentativac Peteri Forsel (28) koji igra u Miedz Legnici te je zamolio da mu pošalju redarove podatke.

Nije poznato jesu li Finci došli do “zaposlenika mjeseca”, ali ako dođu do njega dobiće dres finske fudbalske reprezentacije s potpisima svih igrača, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh