Fudbal

Mancinijeva Italija očitala lekciju Grcima usred Atine, Turska “srušila” Francusku

Italija je sa pola snage razbila Grčku u utakmici trećeg kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Azzurri su naredni protivnik fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Igrači Italije - SCsport.ba

Prvu veću priliku Italija je pretvorila u gol. Andrea Belotti je asistirao Nicoli Barelli u 23. minuti. Samo sedam minuta poslije Lorenzo Insigne je povisio na 0:2. Leonardo Bonucci je dokrajčio Grke golom u 34. minuti, a do kraja poluvremena još jednom je pokušao Belotti.

Na početku drugog dijela nije bilo većih šansi, a prvi su opasnije zaprijetili Grci kada je pokušao Charalampos Mavrias u 68. minuti. Malo nakon toga priliku je imao i Konstantinos Fortounis. Na drugoj strani u šansama su bili Insigne i Federico Chiesa. Vasilios Barkas je zaustavio Insignea i u 88. minuti. Ostalo je 0:3.

Iznenađenje je napravila Turska koja je savladala Francusku sa 2:0 na svom terenu. Golove su postigli Ayhan u 30. i Under u 40. minuti. Njemačka je golovima Sanea i Reusa pobijedila Bjelorusiju na gostovanju, piše “SCsport“.

Belgija je lako došla do punog plijena protiv Kazahstana (3:0). Strijelci su bili Mertens, Castagne i Lukaku.

GRUPA C

  • Bjelorusija – Njemačka 0:2

GRUPA H

  • Turska – Francuska 2:0

GRUPA I

  • Belgija – Kazahstan 3:0
  • Škotska – Kipar 2:1

GRUPA J

  • Grčka – Italija 0:3

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh