Fudbal

Robertu Prosinečkom prvi poraz u zvaničnim susretima otkako je preuzeo klupu Zmajeva

Reprezentacija Finske pobijedila je u Tampereu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 .

Robert Prosinečki - Facebook

U prvih dvadeset minuta utakmice nismo vidjeli apsolutno ništa ni od jedne, ni od druge reprezentacije. Igralo se nepovezano, većinom na sredini terena. Finci su do tada izveli dva kornera, ali bez ikakvog uspjeha.

Do odlaska na odmor vrijedilo je izdvojiti još samo loš šut Duljevića iz 27. minuta, dok je deset minuta kasnije finski selektor morao izvršiti prvu prinudnu izmjenu zbog povrede desnog beka Granlunda.

U prvih 45 minuta vidjeli smo blijedo izdanje Zmajeva koji nisu uspjeli uputiti nijedan šut u okvir gola domaće ekipe.

Duljević je početkom drugog poluvremena promašio još jednu veliku šansu. Višća je odigrao povratnu loptu na desetak metara, Duljević je gađao donji desni ugao gol Finske, ali nije bio precizan.

Pet minuta kasnije Finci su poveli. Pukki je uzeo loptu na centru igrališta, prošetao se kroz odbranu Zmajeva, prevario Šunjića i na kraju matirao Šehića.

Finci su 12 minuta kasnije postigli i drugi pogodak. Iskoristili su to što su naši igrači krenuli u napad i nakon kontre večeras sjajni Pukki je postigao svoj drugi pogodak. To su mu ujedno bili 16. i 17. pogodak u državnom dresu.

Do kraja utakmice naša reprezentacija je jalovo napadala te osim Džekine prilike nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćinima pa se stekao dojam kako je poraz sasvim zaslužen.

Finska je skočila na drugo mjesto grupe J kvalifikacija za Euro i sada ima šest osvojenih bodova iz tri utakmice. BiH je pala na četvrtu poziciju s četiri boda iz tri odigrana meča. Inače, Zmajeve već u utorak očekuje utakmica četvrtog kola kvalifikacija protiv selekcije Italije u Torinu, prenosi “Klix”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh