Fudbal

Robert Prosinečki: “Pobjeda u Finskoj nas približava Euru, rezultati im nisu slučajni”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u gostima protiv Finske, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki smatra kako su pripreme prošle dobro i da ne znači previše jedan propušten trening u Sarajevu.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Odradili smo sve što smo trebali. Još od Grčke znamo da Pjanić neće igrati tako da smo se već ranije spremali za igranje bez njega. Imamo pred nama jednu tešku utakmicu. Ukoliko pobijedimo, imamo veliku šansu da idemo dalje. Ovo je jedna od ključnih utakmica za nas i tako smo se pripremali. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu“, rekao je Prosinečki.

Selektor BiH ističe da svi znaju kako grupa nije lagana te svrstava Italiju kao favorita za prolazak dalje.

Grčka, Finska i mi borit ćemo se za drugo mjesto. Nama je najvažnija ova sutrašnja utakmica, fokus je na nju. Veliki sam optimista, bio sam i prije početka kvalifikacija. Imamo velike šanse da odemo na veliko takmičenje i vjerujem da ćemo otići, vidjet ćemo samo s kojeg mjesta. Otkad smo počeli kvalifikacije govorim da će ova utakmica u Finskoj biti jedna od najvažnijih. Pripremamo se da napravimo što bolji rezultat. Znamo sve o Finskoj, gledali smo sve njihove posljednje utakmice. Odigrali su dobro i protiv Italije, pobijedili su Armeniju u gostima. Znamo sve to, ali vjerujemo da ćemo sutra biti pravi i da ćemo ostvariti dobar rezultat. U nogometu se dešavaju razne stvari, ne potcjenjujemo Finsku, ali želim dobar rezultat“, poručio je selektor.

Prosinečki smatra kako Finska ima dobre igrače koji igraju širom Evrope te ih ne smatra samo hokejaškom nacijom.

Nisu slučajni rezultati koje su ostvarili. Imaju dobar kolektiv, primaju jako malo golova. Sigurno nas očekuje teška utakmica. Koliko god da je neki hokej najvažniji u Finskoj, nogomet napreduje iz godine u godinu. Ima kvalitetnih igrača i neće nam biti lako. Mi znamo da nas pobjeda u Finskoj približava Evropskom prvenstvu“, kazao je Prosinečki.

Podsjetimo, utakmica između Finske i Bosne i Hercegovine igra se u subotu s početkom od 18:00 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh