Fudbal

Rade Krunić velika želja Paola Maldinija

Italijanski “Tuttosport” jutros je ozbiljne minute posvetio novom Milanu, koji na čelu sa Paolom Maldinijem kreće u jednu novu eru i želi, kao prvi transfer, bosanskohercegovačkog reprezentativca Radeta Krunića.

Rade Krunić - Twitter

Maldini je dugo “vagao”. Ivan Gazidis mu je ponudio mjesto direktora kluba, što je najveći fudbaler u historiji slavnog kluba i prihvatio, te tako sebe stavio pod veliki pritisak kojeg želi pretvoriti u lijepu priču.

Tako se već govori o pojačanjima Rossonera za novi početak, a ako je vjerovati italijanskim medijima jutros, prva želja je Rade Krunić, Zmaj koji je odličnu sezonu odigrao u Empoliju.

Njegov tim je ispao iz lige, a kvalitete koje je Krunić pokazao sigurno da mu garantuju mjesto u Seriji A, pa se očekuje i ostanak u ligi. Prvo su interes pokazali Napoli, Sampdoria i Fiorentina, a sada se u priču uključio i Milan, piše “SCsport“.

Maldini isključivo želi vezistu Empolija koji je igrao i za Donji Srem i Borac Čačak, a nameće se kao prirodna zamjena za Francka Kessieja koji, gotovo sigurno, odlazi sa San Sira. Cijena koju bi Milan trebao platiti Empoliju je oko 10 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh