Fudbal

“Zmajevi” otputovali u Finsku, Prosinečki vjeruje u dobar rezultat

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je sa Sarajevskog aerodroma otputovala u finski Tampere, u kojem će 8. juna protiv domaće selekcije odigrati treći susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Reprezentativci BiH na aerodromu - Dnevni-list.ba

Selektor bh. tima Robert Prosinečki kazao je da su svi igrači zdravi i spremni za utakmice s Finskom i Italijom (11. juna), iako je zbog loših vremenskih uslova bilo određenih problema na pripremama.

“Sutra ćemo u Finskoj odraditi još jedan trening, a prekosutra nas očekuje utakmica koja je jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Spremamo se za to. Finci su dobri, ali idemo tamo s dosta optimizma i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Prosinečki.

Susret s Fincima će zbog suspenzije propustiti Miralam Pjanić, koji također smatra nas očekuje teška i važana utakmica.

“Italija je favorit u grupi i sigurno da će osvojiti dosta bodova u ovim kvalifikacijama protiv ekipa poput Finske i Grčke. Iz tog razloga nama je bitno da uzimamo bodove protiv tzv. manjih selekcija. Ako u meču s Finskom dođemo do bodova bit ćemo na dobrom putu da se plasiramo na Euro. Neće biti lako. Gledali smo ih, radi se o dobroj ekipi i očekuje nas teška utakmica”, kazao je Pjanić prije puta u Finsku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh