Fudbal

Džaba ti bolja ekipa: Zukanović secirao Fince i konačno ponudio “meso”

Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone

Ervin Zukanović - Faktor.ba

Defanzivac Ervin Zukanović govorio je danas o okršaju s Finskom koji našu reprzentaciju očekuje u subotu u sklopu trećeg kola kvalifikacija za EP 2020. koje će se održati u deset gradova, a na kojem će igrati po drugi put u historiji 24 reprezentacije.

– Puki je njihov najopasniji igrač. Statistika kaže da je dao dosta golova u drugoj ligi Engleske. Oni su generalno kao svaka druga ekipa iz Skandinavije, igraju borbeno, djeluju kao ekipa i mi moramo svi odgovoriti tako. Moramo biti agresivni i kompaktni. Također, kući odavno nisu izgubili. Pukija izdvajam jer je on jedan od najopasnijih, ali neće moći sam ako ostali ne budu igrali dobro – kazao je Zukanović.

Kao rijetko koji naš fudbaler Ervin je uvijek spreman otkriti informacviju više, elokventniji je od drugih, ponudio, kako se žargonski kaže, neko “meso”,piše Avaz.
– Nama je najvažnije da budemo skoncentrisani, agresivni… Ako u tom aspektu budemo dobri, mislim da smo igrački bolji nego oni i da ćemo to iskoristiti. Sezona je bila duga, bilo je dosta utakmica… Mislim da je u ovim terminima puno bolje da se pažnja posvećuje psihi, jer dođe do zasićenosti na kraju sezone. Fizički možeš nekako dozirati, ali najbitnije je kakav si u glavi. Tu je ključ svega. Mi po igračkom kadru 100 posto imamo bolje igrače, ali danas to u fudbalu ništa ne važi. Možeš imati bolju ekipu, ali ako ti nisi skoncentrisan i ako ne uđeš dobro psihički u meč, onda ti džaba sve. Mi samo moramo maksimalno koncentrisano ući u meč, a po kvalitetu smo sigurno bolji od njih – riječi su Zukanovića koji je u Ligi nacija bio naš ponajbolji igrač u tandemu sa Tonijem Šunjićem.

I on se prisjetio mečeva Lige nacija.

– Ja ne volim pričati ‘idemo u Finsku, idemo pobijediti’. To nikada nisam radio. Najbitnije je da uđemo koncentrisani u meč, jer tada u većini slučajeva nismo imali problema. Vidjeli smo i u Ligi nacija, koji god meč smo ušli dobro i skoncentrisano, rezultat je došao sam po sebi – poentirao je Ervin.

Zaista je mali broj onih među našim reprezentativcima koji znaju reći nešto smisleno, a ne samo idemo na pobjedu i bit će teško.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh