Fudbal

Gianni Infantino na čelu FIFA-e do 2023. godine

Infantino je na Kongresu FIFA-e u Parizu bio jedini kandidat za novi predsjednički mandat.

No image - Haber.ba

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino reizabran je na tu poziciju, pa će na njoj će ostati i u naredne četiri godine.

Infantino, koji je bio jedini kandidat na izborima održanim tokom 69. Kongresa FIFA-e u Parizu, svjetsku kuću fudbala vodit će do 2023. godine.

„Ova organizacija je prešla iz toksičnosti, gotovo kriminalne, na ono što bi trebalo da bude, organizaciju koja razvija fudbal i organizaciju koja brine o fudbalu. Transformisali smo je u novu FIFA-u, organizaciju čiji su sinonimi kredibilitet, povjerenje, integritet, jednakost i ljudska prava. Sjetite se u kakvom je stanju FIFA bila”, rekao je Infantino nakon izbora, te je dodao:

Došao u jeku najvećeg skandala
“Posljednje tri godine i četiri mjeseca sigurno nisu bili savršeni. Griješio sam, pokušavao da uradim neke stvari bolje, ali danas na dan izbora, niko ne priča o krizi. Niko ne govori o obnovi FIFA-e od početka. Niko ne priča o skandalima. Niko ne priča o korupciji“, rekao je Infantino nakon izbora.

Na mjesto predsjednika FIFA-e Infantino je došao 2016. godine, u jeku najvećeg skandala u historiji svjetske kuće fudbala, kada je zamijenio Seppa Blattera, prenosi AJB.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh