Fudbal

Mohamed Salah se požalio: “Ovo nema veze sa ljubavlju, nisam mogao izaći iz kuće i otići na Bajram-namaz”

Mohamed Salah vratio se u Egipat nakon što je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka kako bi se pripremio za nadolazeći Afrički kup nacija koji počinje 21. juna upravo u toj državi.

Mohamed Salah - Liverpool FC

Ipak, kao što se to često događa otkako je Egipat odveo na Svjetsko prvenstvo prošle godine, Salah u državi ima status božanstva i ljubav ljudi prema njemu često prelazi granice dobrog ukusa te postaje opsesija.

Tako je Salah znao biti u situacijama gdje navijači prekidaju treninge Egipta jer su utrčali u teren samo kako bi ga zagrlili i slikali se s njim ili bi mu znali kucati na vrata hotelske sobe u noći kako bi tražili isto.

Sudeći prema posljednjim porukama Salaha na Twitteru, nešto slično se dogodilo i ovoga puta.

Ovo što rade pojedini ljudi, ali i novinari, nema nikakve veze s ljubavlju. Nisam mogao izaći iz kuće i otići na Bajram-namaz. To se zove nepoštovanje privatnosti i neprofesionalizam, napisao je Salah koji se nalazi u rodnom gradu Nagrigu, prenosi “Oslobođenje“.

U prošlosti je zbog ovakvih incidenata upozorio čelnike egipatskog fudbalskog saveza da pojačaju osiguranje kada se on nalazi u Egiptu te da bi u suprotnom njegovo igranje za nacionalni tim moglo doći pod znak pitanja.

Postoji još jedan problem, a to je neovlašteno korištenje Salahovih fotografija i medijskih sadržaja kako bi savez promovisao egipatsku reprezentaciju, što najboljeg strijelca Premiershipa prošle sezone koštalo izgubljenog novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh